Sfaturi pentru ulei de lavanda​

Uleiul de lavandă are o gamă imensă de utilizări datorită proprietăților sale aromatice, relaxante și calmante. Fie că este vorba de un masaj de aromaterapie, de câteva picături de lavandă într-o baie caldă sau de un remediu pentru somn, proprietățile vindecătoare și calmante ale lavandei sunt cunoscute și îndrăgite. Este, de asemenea, un minunat remediu de prim-ajutor, pentru arsuri minore, vânătăi, înțepături de insecte și tăieturi.

Uleiul nostru de lavandă este un produs unic și minunat. Iată câteva sugestii pentru a-l folosi și a vă bucura de el.

Baie de aromaterapie cu lavandă

Adăugați 5 până la 10 picături de ulei de lavandă într-o baie caldă, apoi întindeți-vă și relaxați-vă! Ideală pentru ameliorarea stresului și reechilibrarea corpului și a sufletului.

Facial cu lavandă

Adăugați 5 picături de ulei de levănțică într-un bol cu apă fierbinte, puneți un prosop pe cap și inhalați. Ideal pentru a elimina răcelile, pentru a vă împrospăta și curăța pielea, precum și pentru a vă relaxa și calma.

Remediu de somn de noapte bună

Puneți câteva picături de ulei de lavandă pe o batistă și puneți-o în interiorul feței de pernă.  Aroma blândă favorizează relaxarea și somnul profund.

Duș de lavandă

Pune câteva picături de ulei esențial de lavandă pe flanelă, masează-te pe corp și inhalează aroma. Ideal pentru revitalizarea corpului și a minții.

Ulei de masaj pentru corp lavanda

Încălziți puțin în palmele mâinilor și inspirați adânc. Masați-vă în corp, inspirați și relaxați-vă. Ideal pentru calmare și detensionare.

Remediu pentru mușcături și înțepături de insecte cu lavandă

Puneți 1-2 picături de ulei de lavandă pe vată de bumbac și tamponați ușor mușcăturile de insecte, înțepăturile de albine și urzici. Ușurează durerea, reduce umflăturile și ajută la o recuperare rapidă.

Levănțică Arsuri minore, inclusiv remediu pentru arsuri solare

Pentru arsuri minore și arsuri solare, adăugați 2-3 picături de ulei de levănțică la un litru de apă. Puneți o flanelă sau o cârpă de bumbac curată în apă, apoi așezați-o pe zona afectată. Calmează durerea arsurilor minore, reduce umflăturile și ajută la hidratarea pielii.

Remediu pentru entorse minore, dureri și dureri de cap cu levănțică

Pregătiți o compresă adăugând 1- 4 picături de ulei de lavandă într-un bol mic cu apă caldă. Înmuiați o flanelă sau o cârpă absorbantă curată în apă, apoi așezați-o peste zona afectată.

Parfum de cameră lavanda

Adăugați câteva picături de ulei de levănțică într-un bol cu flori uscate sau pot pourri.
sau
Plutește câteva picături de ulei de lavandă pe apă într-un arzător de ulei pentru a elibera aroma în aer. Asigurați-vă că arzătorul este așezat pe o suprafață rezistentă la căldură și că nu lăsați bolul să se usuce.
sau
Scuturați câteva picături de ulei de lavandă pe o cârpă sau o problemă și așezați-o peste un calorifer fierbinte.
sau
Adăugați 4-6 picături de ulei de levănțică la 500 ml de apă. Decantați într-un pulverizator pentru plante păstrat special în acest scop. Agitați bine, apoi pulverizați.
sau
Adăugați 1-2 picături de ulei de levănțică în ceara topită și încălzită în jurul fitilului lumânării. Uleiurile esențiale sunt inflamabile, așa că trebuie să aveți grijă să nu ajungeți cu ulei pe flacăra însăși.

Nu lăsați niciodată lumânările nesupravegheate.

Ideale pentru a crea o atmosferă parfumată și liniștitoare în casa dvs.

Spa pentru picioare cu Lavandă

Adăugați câteva picături de ulei de lavandă într-un bol cu apă caldă și înmuiați-vă picioarele timp de 20 de minute. Relaxează și revigorează picioarele obosite.

Haine Improspătate cu Lavandă

Puneți 2-3 picături de ulei de lavandă Mayfield în mașina de spălat rufe
sau
Adăugați 2-3 picături de ulei de lavandă Mayfield în apa din fierul de călcat cu aburi.

Ideal pentru haine cu miros proaspăt!

Repelent de molii de lavandă

Agățați pungile de lavandă Isolde Lavender pe umerașe în dulapul dumneavoastră pentru a împiedica moliile să vă deterioreze hainele.

Notă: pungile de levănțică fac odorizante de sertar minunate, iar așezarea sub pernă ajută, de asemenea, la un somn bun! Stoarceți periodic pungile cu mâna pentru a reactiva parfumul. După câteva luni, adăugați câteva picături de ulei de lavandă pentru a reîmprospăta parfumul.

Manichiura cu lavandă

Ingrediente pentru scrub de manichiură:

  • O mână de sare de mare grunjoasă așezată într-un bol mic
  • 30 ml de ulei de jojoba sau de migdale
  • 6 picături de ulei de lavandă Mayfield
  • 2 picături de ulei esențial pur de geranium


Amestecați toate ingredientele. Pentru utilizare, scoateți o cantitate de sare cât un deget și o cantitate mare de ulei. Masați cu puțin scrub de lavandă pe mâinile umede, acordând o atenție deosebită cuticulelor din jurul unghiilor, dosului mâinilor și încheieturilor. Clătiți și uscați. Folosiți o scândură pentru a vă modela unghiile, limați întotdeauna ușor într-o singură direcție, dinspre exterior spre interior. Aplicați dizolvant pentru cuticule și înmuiați ambele mâini în apă caldă cu săpun care conține două picături de ulei de lavandă. Uscați și împingeți ușor cuticulele înapoi cu un bețișor de portocală sau un bețișor de bumbac.

Ghid de utilizare

  • Testați sensibilitatea pe o mică porțiune de piele înainte de a-l folosi nediluat, cu excepția cazului în care este aplicat pe mușcături de insecte, înțepături și arsuri minore.
  • A nu se lăsa la îndemâna copiilor
  • Numai pentru uz extern
  • În caz de îndoială, începeți să utilizați o cantitate mică și creșteți-o treptat
  • Evitați contactul cu ochii
  • A se evita în cazul femeilor însărcinate, deoarece poate fi un stimulent uterin.

Șervețel de curățare lavanda

Îndepărtați reziduurile lipicioase lăsate de pansamente și de banda adezivă adăugând câteva picături de ulei de lavandă Mayfield pe un tampon de vată și ștergându-l pe zona afectată. Repetați dacă este necesar. Finalizați prin ștergerea cu apă.