Controlul dăunătorilor

Bună ziua fanilor lavandei.

În cea de-a doua parte a seriei noastre de îngrijire a lavandei, vă vom vorbi despre cele două târâtoare înfricoșătoare pe care le avem pe terenul nostru și la care ar trebui să fiți atenți.  Acestea au un adevărat gust pentru lavandă, așa că iată câteva sfaturi despre ce trebuie să faceți dacă le observați.

Nimfă Spittlebug (nimfe de broscuță)

Perioada: Iulie – septembrie

Aceștia sunt niște gângănii cu aspect drăguț și nu fac neapărat prea multe pagube plantelor de lavandă, dar sunt un dăunător care se hrănește cu tulpinile de lavandă.

Imaginea de mai sus este de fapt ceea ce este cunoscut sub numele de nimfă Spittlebug, varianta mai tânără a unei broscuțe și le place să trăiască pe lavanda, precum și pe tufele de rozmarin. Acestea creează scuipat de cucuvea în care să trăiască, care le protejează de prădători, le izolează de valurile reci și le permite să controleze umiditatea, astfel încât să nu se usuce.

În această etapă a evoluției gândacilor, aceștia străpung tulpina și consumă seva, ceea ce subminează integritatea structurală a florilor, provocând deformarea acestora. Acest lucru provoacă unele daune, dar nu ucide neapărat lavanda. Efectele vizibile sunt că tulpina se deformează, un fel de formă de seceră.

La Hitchin Lavender, nu luăm nicio măsură de precauție pentru a-i împiedica să trăiască pe lavanda noastră, deoarece nu provoacă daune irevocabile și din cauza cantității mari de insecte pe care le primim în timpul sezonului lor de vârf. În grădinile dumneavoastră, vă puteți ocupa de ele prin spălarea cu furtunul a scuipatului de cucuvea de pe plantele de lavandă. Deși acest lucru nu va ucide imediat nimfa, distrugerea scuipatului în care trăiește va însemna că, în cele din urmă, aceasta se va usca.

Gândaci de rozmarin

Perioada: Mai – Octombrie

Din nou, aceste micuțe bestii sunt frumoase la vedere, cu dungi în formă de dungi, dar pot fi o amenințare pentru tufișul de lavandă mult mai mare decât broscuța. Au aproximativ aceeași mărime ca o gărgăriță și le place să trăiască în diverse plante aromatice, cum ar fi rozmarinul, cimbrul, precum și lavanda. Ceea ce le deosebește de broscuță este faptul că mănâncă tot frunzișul, nu doar seva, care, dacă este lăsată nesupravegheată, poate ucide planta.

Din nou, din cauza cantității mari de lavandă pe care o avem aici, este destul de dificil să ne supraveghem câmpurile și nu folosim niciun fel de insecticid. Cel mai bun mod de a scăpa de ele în grădinile dumneavoastră este să le culegeți una câte una și să le eliminați în acest fel.

Dacă veniți la ferma noastră și vedeți vreunul dintre acești gândaci, v-am fi foarte recunoscători dacă i-ați putea strivi din partea noastră! (Nu trebuie să o faceți, evident!)