Dressing Caesar cu levănțică (preluat din Lavender Cookbook de Sharon Shipley)

Ingrediente

  • 2 căni de brânză ricotta
  • ½ cană de ulei de măsline extravirgin
  • ½ ceașcă de muștar Dijon în stil rustic
  • 1/3 o cană de brânză Parmasan rasă
  • ¼ cană de suc proaspăt de lămâie verde
  • ¼ cană de frunze proaspete de coriandru, tocate mărunt
  • 1 lingură de usturoi tocat mărunt
  • 2 lingurițe de pastă de anșoa
  • 2 lingurițe de coriandru măcinat
  • 2 lingurițe de muguri de levănțică uscată, măcinată fin într-o mașină de tocat condimente
  • 1 ½ linguriță de fulgi de ardei iute zdrobit
  • 1 linguriță de chimen măcinat
  • ½ linguriță de putere de ardei iute

Instrucțiuni

Într-un blender se combină ricotta, uleiul, muștarul, parmezanul, sucul de lime, coriandrul, usturoiul, pasta de anșoa, coriandrul, lavanda, fulgii de piper, chimenul și pudra de ardei iute. Se amestecă până când devine omogen și cremos. Se toarnă într-un bol, se acoperă și se dă la frigider.