Întrebuințări Lavandă

Lavanda este o plantă bogată în istorie și mit. Cu rădăcinile sale în arta veche a botanicii, lavanda a fost cultivată în mai multe scopuri.

Vă invităm

Să vizitați câmpurile noastre de lavandă și să experimenti o notă de Provence în județ. Vizitați-ne în perioada de vârf de înflorire de la sfârșitul lunii iunie, pe tot parcursul lunii iulie, pentru o experiența deosebită cu lavandă. Pe măsură ce plantele de lavandă durează trei ani pentru a se maturiza, fiecare vizită la ferma noastră vă va oferi o viziune și o apreciere diferite ale acestor câmpuri purpurii superbe.

Lasă parfumul de lavandă să te poarte și să ne facă parte din ziua ta.

Culinar

Este posibil ca albinele să fi fost primii degustatori  ai lavandei. Și ceea ce ne-au oferit este o miere incredibil de delicată, deschisă la culoare și subtilă la gust.

Putem urmări albinele ospătându-se din nectarul de lavandă, apoi zboară înapoi la stup pentru a începe procesul de fabricare a mierii.

Dar nu numai albinele se bucură de lavanda noastră. Aici, la Isolde Lavender, vă oferim posibilitatea de a adăuga gustul unic de lavandă la aperitive, preparate principale, deserturi și cocktailuri. Lăsați creativitatea să vă fie ghid!

Un vârf de lavandă va adăuga o aromă subtilă aproape oricărei rețete.

Grădină

Dacă trandafirul este regina floriilor, lavanda este prințesa. Lavanda este o plantă la alegere pentru grădină. Oferă un spectacol fabulos de culori cu un miros dulce, divin. Deoarece lavanda este rezistentă la secetă, aceasta va prospera în partea caldă și însorită a proprietății și nu va trebui să o udați în fiecare zi. Mai bine, așezați plantele de lavandă de-a lungul unei cărări sau sub o fereastră pentru a vă bucura de parfumul reconfortant.
O altă utilizare bună a lavandei este la marginea unei grădini existente. Parfumul puternic va ține căprioarele la distanță, împiedicându-le să pășuneze pe grădina dvs. de legume sau pe celelalte flori.

Vino și vezi soiurile de lavandă pe care le vindem, fiecare oferind culori și parfumuri diferite. Puteți crea o mini grădină plină de lavandă de la culoarea liliac la violet intens, adăugând în același timp o notă roz.

Medicinal

Lavanda este folosită pe scară largă în fitoterapie și aromaterapie. Cunoașterea calităților sale vindecătoare a crescut de-a lungul secolelor, câștigând chiar reputația de a îndepărta ciuma.

Este cunoscută pentru proprietățile sale dezinfectante și antiseptice. Astăzi, lavanda este folosită mai mult în categoria remediilor naturale pentru o serie de afecțiuni, de la insomnie și anxietate la depresie și tulburări de dispoziție.

Cercetările au confirmat că lavanda produce ușoare efecte calmante, liniștitoare și sedative atunci când parfumul său este inhalat. Prin inhalare și infuzii de lavandă, aromaterapeuții tratează epuizarea și tulburările nervoase.

Pentru afecțiuni, fitoterapeuții folosesc lavanda pentru a trata infecțiile pielii, arsurile, rănile, eczemele și acneea.

La Isolde Lavender producem acest ulei esențial de Lavandula Angustifolia 100% pur, obținut exclusiv din plantele cultivate la ferma noastră.